Pindasoep

Pindasoep

Pindasoep
Michel had zin in soep, oké dan maak ik wel pindasoep. Ik ben toch lekker een weekje vrij, dus tijd genoeg om de ingrediënten te halen en lekker te koken. Bij mijn groenteboer is het wel fijn dat je de taugé en champignons ook los kan scheppen, dan zit je niet vast aan zo’n berg taugé of zo’n hele bak champignons. Verder hoort er eigenlijk verse knoflook in, maar dat had ik niet in huis. Net zoals ik de pinda’s was vergeten. Maar hey, een handje gemengde noten is toch ook prima. Het is sowieso al pindasoep door de pindakaas die er in zit.

Ingrediënten: 1 1/2 kippenbouillonblokje, 1 rode paprika, 1 zoete aardappel, knoflookpoeder, 1 kipfilet, 100 gram champignons, 1/2 eetlepel rode currypasta, 500 ml water, 4 flinke eetlepels pindakaas, 400 ml kokosmelk, 100 gram taugé, gemengde noten,

Aantal personen: 3

Verhit boter of olie in de wok. Verhit hierin 1/2 verkruimeld bouillonblokje. Voeg 1 gesneden rode paprika, 1 in blokjes gesneden zoete aardappel en knoflookpoeder (naar eigen inzicht). Bak tot de paprika zacht is. Voeg 1 in blokjes gesneden kipfilet toe. Bak tot de kipfilet wit is. Voeg 100 gram in plakjes gesneden champignons toe. Bak tot de champignons zacht zijn. Voeg 1/2 eetlepel rode currypasta en 500 ml water, 1 verkruimeld kippenbouillonblokje en 4 flinke eetlepels pindakaas toe. Roer tot de pindakaas is gesmolten. Voeg vervolgens 400 ml kokosmelk toe. Breng al roerend aan de kook. Zet het vuur lager en laat de soep nog een half uurtje zachtjes koken. Voeg op het laatst 100 gram taugé en gemengde noten toe. Eet smakelijk!

0
(6 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top