Indisch Stoofvlees van de Barbecue

Indisch Stoofvlees van de Barbecue

Indisch Stoofvlees van de Barbecue
Hier had ik eigenlijk best veel zin in. Tel daarbij op dat de riblappen in de aanbieding was bij de slager en het vandaag best mooi weer was. Kortom een lekker stoofpotje op de barbecue.

Ingrediënten: 1 ui, 3 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, korianderpoeder, kaneel, kruidnagelpoeder, nootmuskaat, 300 gram riblappen, 200 gram champignons, 1 eetlepel azijn, 1 blikje tomatenpuree, 4 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepel sojasaus, water, 2 laurierblaadjes, 1 potje doperwten en worteltjes,

Aantal personen: 4

Verwarm de barbecue naar 150 graden. Bak in een dutch oven 1 gesnipperde ui met 3 fijngehakte teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, korianderpoeder, kaneel, kruidnagelpoeder en nootmuskaat op laag vuur tot de ui zacht is. Voeg 300 gram in blokjes gesneden riblappen toe. Bak het vlees bruin. Voeg 200 gram in plakjes gesneden champignons toe. Bak tot de champignons zacht zijn. Voeg 1 eetlepel azijn toe, bak kort mee. Voeg vervolgens 1 blikje tomatenpuree, bak kort mee. Voeg vervolgens 4 eetlepels ketjap manis en 1 eetlepel sojasaus toe. Voeg nog zoveel water toe tot alles onderstaat. Doe er 2 laurierblaadjes bij. Breng kort aan de kook en laat vervolgens 2 1/2 uur pruttelen met de deksel op de pan. Voeg op het laatst 1 potje doperwten en worteltjes (uitgelekt) toe. Laat dan de deksel van de pan zodat de saus kan indikken. Warm het geheel goed door. Serveer met bijvoorbeeld rijst. Eet smakelijk!

0
(2 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top