Pasta Bolognese van de BBQ

Pasta Bolognese van de BBQ

Pasta Bolognese van de BBQ
Koken met wat je in huis hebt. Dat hebben we vandaag gedaan, geen zin om boodschappen te doen en het was goed weer om te barbecueën. Deze bolognese werd in de dutch oven pan op de barbecue gemaakt. De paprika hoort er niet in, maar ja om nou weg te gooien

Ingrediënten: 100 gram ontbijtspek, 1 ui, 2 teentjes knoflook, een aantal worteltjes, 1/3 paprika, tijm, 200 gram sucadelap, 1 blikje tomatenpuree, scheutje rode wijn, water, zout, spaghetti,

Aantal personen: 2

Verwarm de barbecue naar 150 graden. Bak 100 gram fijngesneden ontbijtspek aan in een Dutch oven. Voeg 1 gesnipperde ui, 2 fijngehakte teentjes knoflook, een aantal fijngesneden worteltjes, 1/3 in blokjes gesneden paprika en tijm toe. Bak tot de ui glazig is. Voeg 200 gram fijngesneden sucadelap toe. Bak tot het vlees bruin is. Voeg vervolgens een blikje tomatenpuree toe. Bak kort mee. Voeg daarna een scheutje rode wijn toe, laat de alcohol iets verdampen. Voeg daarna water (zoveel tot het onderstaat) toe. Roer goed door. Leg een deksel op de pan. Zorg dat de barbecue op een lagere temperatuur komt. Laat het geheel een uur of twee of langer stoven. Laat de saus indikken met de deksel van de pan, wanneer dat nodig is. Breng de saus eventueel op smaak met zout. Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzing op de verpakking. Serveer de spaghetti met de bolognesesaus. Eet smakelijk!

0
(4 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top