Kip Tikka Tandoori Masala

Kip

Kip Tikka Tandoori Masala

Kip Tikka Tandoori Masala
Dit gerecht hebben we in drie dagen gemaakt. Normaal zouden we het op 1 dag maken en eten, maar zaterdag hadden we gewoon te veel geluncht. Toch toen wel begonnen met marineren. Voor zondag hadden we al de schnitzels, maar al wel de kip tikka gebakken. Want vandaag hadden we een late afspraak in het ziekenhuis. Dus dan wil je wat makkelijks. Vandaag hoefde het alleen nog maar 15 minuten in de Airfryer op 180 graden.

Kip Tikka
Ingrediënten: 80 ml Griekse yoghurt, 3 teentjes knoflook, 1 eetlepel tandoori masala, 1 theelepel sambal, zout, 2 kipfilets, 2 eetlepels amandelschaafsel

Aantal personen: 3

Meng 80 ml Griekse yoghurt met 3 fijngehakt teentjes knoflook, 1 eetlepel tandoori masala, 1 theelepel sambal en zout. Snij 2 kipfilets in blokjes en schep dit door de yoghurt marinade. Dek de schaal goed af en laat de kipfilet minstens 2 uur marineren (of een nacht).

Tikka Masala Saus
Ingrediënten: 1 ui, 1 eetlepel garam masala, 1 theelepel kardemom, 1 theelepel kaneel, 100 gram cherrytomaatjes, 1 blik tomaatblokjes, 125 ml kookroom, 3 eetlepels Griekse yoghurt, basterdsuiker, zout,

Bak in hete olie of boter 1 fijngesnipperde ui met 1 theelepel sambal, 1 eetlepel garam masala, 1 theelepel kardemom en 1 theelepel kaneel tot de ui zacht is. Voeg de gemarineerde kip toe. Bak tot de kip begint te kleuren (voor zover je dat kan zien). Voeg 100 gram in fijngesneden cherrytomaatjes toe. Bak kort mee. Voeg vervolgens 1 blik tomaatblokjes, 125 ml kookroom en 3 eetlepels Griekse yoghurt toe. Laat de saus tot de helft indikken op laag vuur. Breng op smaak met wat basterdsuiker en wat zout.

Schep de saus in een ovenschaaltje. Strooi er amandelschaafsel over. Zet de ovenschaal 15 minuten in de Airfryer op 180 graden. Lekker met papadums. Eet smakelijk!

0
(3 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top