Nasi Keboeli met Saté van de Barbecue

Nasi Keboeli met Saté van de Barbecue

Nasi Keboeli met Saté van de Barbecue

Nasi Keboeli
Ingrediënten: rijst, 1 ui, 3 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, 250 gram ontbijtspek, komijnpoeder, kaneel, kruidnagelpoeder, nootmuskaat, 1 prei, ketjap manis, sojasaus,

Aantal personen: 4

Kook de rijst volgens aanwijzing op de verpakking. Laat de rijst afkoelen. Bak 1 gesnipperde ui, 3 fijngehakte teentjes knoflook en 1 theelepel sambal tot de ui bijna zacht is. Voeg 250 gram ontbijtspek, komijnpoeder, kaneel, kruidnagelpoeder en nootmuskaat toe. Bak even mee. Voeg vervolgens 1 gesneden prei toe. Bak tot de prei zacht is. Voeg vervolgens de gekookte rijst toe. Bak op hoog vuur tot het gerecht warm is. Breng op smaak met een beetje ketjap manis en sojasaus.

De saté heeft Michel gemaakt met een eigen marinade-mengsel van chilisaus, ketjap manis en Chinese vijfkruidenpoeder en misschien nog wel meer ingrediënten. De stukjes speklap werden na het marineren aan het spies geregen en vervolgens gingen de spiesjes op de barbecue.

0
(1 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top