Pondok Kita (afhaal) Arnhem

Pondok Kita (afhaal) Arnhem

Pondok Kita (afhaal) Arnhem
Na de lunch en het winkelen op Kronenburg zijn we nog even naar de toko gegaan. Op de beneden verdiepen, verscholen bij de roltrappen naar de parkeergarage zit een toko met daarin de afhaalvestiging van restaurant Pondok Kita. Daar haalden we twee kleine maaltijden, dat is dan een rames maaltijd, maar dan zonder ei. Wel bij elk gerecht een basis van nasi of bami, twee vleesgerechten en twee groentegerechten. Uiteraard delen we alles, dus we hebben weer heel verschillende maaltijden genomen.

We hebben als basis bami en nasi gekozen. De vleesgerechten: daging rendang, rundvlees in een licht pikante kokos saus, daging bali, rundvlees in een pittige rode saus, daging semur, rundvlees gesmoord in ketjapsaus en ayam kecap filet, Kipfilet in een zoete ketjap saus. De groentegerechten die we erbij kozen waren: mix groenten, roerbakmix van paksoi, broccoli, wortel, Chinese kool en bleekselderij en urap, kouseband, spitskool, wortel en taugé.

Als apart groentegerecht hebben we er nog atjar ketimun erbij genomen. Dat is zoetzure komkommer met uien en paprika. Als het wat te pittig is hebben we iets om te blussen was de gedachte. En het is maar goed dat we die gedachte hadden, want de daging bali was vrij pittig. Gelukkig niet te pittig dat gelijk alle smaakpupillen weggebrand zijn, precies goed voor ons Hollanders. Alle gerechten hadden verschillende smaken, de urap als groentegerecht was erg lekker en de zoetzure komkommer was zeer welkom om te blussen.

Pondok Kita
Kronenburgpassage 65
6831 EN Arnhem

(2 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top