Kip Tikka Masala uit de Airfryer
Deze kip tikka masala kwam voorbij in het rijtje vorige jaren. Hier had ik wel zin in, dus kip bij de poelier gehaald en aan de gang gegaan.

Kip Tikka
Ingrediënten: 3 eetlepels Griekse yoghurt, 3 teentjes knoflook, 1 theelepel paprikapoeder, 1 eetlepel garam masala, 1 theelepel sambal, 2 kipfilets,

Aantal personen: 2

Meng 3 eetlepels Griekse yoghurt met 3 fijngehakt teentjes knoflook, 1 theelepel paprikapoeder, 1 eetlepel garam masala en 1 theelepel sambal. Snij 2 kipfilets in blokjes en schep dit door de yoghurt marinade. Dek de schaal goed af en laat de kipfilet minstens 2 uur marineren in de koelkast. Doe de gemarineerde kip in de pan van de Airfryer (of als je alleen een mandje hebt in een klein ovenschaaltje). Zet de Airfryer op 180 graden voor 20 minuten. Schep halverwege de kip even om.

Tikka Masala Saus
Ingrediënten: 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 eetlepel garam masala, 1 theelepel kardemom, 1 theelepel kaneel, 1 blik tomaatblokjes, 250 ml kookroom, 1 theelepel suiker, zout,

Bak, terwijl de kip in de Airfryer zit, in hete boter 1 fijngesnipperde ui met 1 fijngehakt teentje knoflook, 1 eetlepel garam masala, 1 theelepel kardemom en 1 theelepel kaneel tot de ui zacht is. Voeg 1 blik tomaatblokjes en 250 ml kookroom. Laat dit iets indikken. Breng op smaak met 1 theelepel suiker en wat zout. Schep de kip door de saus.

Lekker met naanbrood en papadums. Eet smakelijk!

0

Delen mag :

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *