Rendang van de Barbecue

BBQ

Rendang van de Barbecue

Rendang van de Barbecue
Deze rendang heb ik wel eens eerder gemaakt, maar dan op het fornuis. Nu maakte Michel het op de barbecue. Zelf maakte ik de boemboe net als de vorige keer. Ook zo op de barbecue is deze rendang erg lekker!

Ingredi├źnten: 1 ui, 4 teentjes knoflook, 2 theelepel sambal, een stukje gember, 2 theelepels laos, 1 theelepel korianderpoeder, 1/2 theelepel kaneel, 1 theelepel komijnpoeder, 1 theelepel serehpoeder, snufje kruidnagelpoeder, 1 eetlepel ketjap manis, 500 gram runderriblap, 1 blik kokosmelk, 2 limoenbladen, 1 maggiblokje

Aantal personen: 2

Maak de barbecue klaar voor het gebruik van een Dutch oven en verwarm de barbecue naar 150 graden. Maak, terwijl de barbecue opwarmt, een boemboe van 1 ui, 4 teentjes knoflook, 2 theelepels sambal, een stukje gember, 2 theelepels laos, 1 theelepel korianderpoeder, 1/2 theelepel kaneel, 1 theelepel komijnpoeder, 1 theelepel seriepoeder, snufje kruidnagelpoeder en 1 eetlepel ketjap manis met een staafmixer of keukenmachine.

Bak de boemboe, in de Dutch oven, aan in hete olie. Voeg 500 gram in blokjes gesneden runderriblappen toe. Bak tot het vlees bruin is. Voeg 1 blik kokosmelk toe. Breng het kort aan de kook. Voeg 2 limoenbladen en 1 verkruimeld maggiblokje toe aan het vlees. Zet de pan met de deksel er op op een laag vuurtje voor ongeveer 2 1/2 uur. Laat op het laatst de deksel eventueel van de pan om de saus te laten indikken wanneer het nodig is. Lekker met rijst en sperzieboontjes. Eet smakelijk!

0
(2 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top