Lasagne van de Barbecue

Lasagne van de Barbecue

Lasagne van de Barbecue
Vandaag maakten we een grote pan lasagne-vulling, daarmee konden we maar liefst vijf eenpersoonsovenschaaltjes mee vullen. Kortom aten we vandaag lasagne, twee bakjes in de vriezer voor een drukke dag en dan nog een bakje mee naar Britt.

Ingrediënten: 1 ui, 3 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, tijm, 150 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 400 gram gehakt, 1 winterwortel, 250 gram champignons, 1 blikje tomatenpuree, 1 blik tomaatblokjes, 50 gram boter, 50 gram bloem, 500 ml melk, 1 theelepel mosterd, peper, zout, nootmuskaat, kaas, lasagnebladen,

Aantal ovenschaaltjes: 5

Verwarm de barbecue naar 200 graden. Bak in hete boter 1 gesnipperde ui met 3 fijngehakte teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, tijm en 150 gram dobbelsteentjes ontbijtspek tot de ui zacht is. Voeg 500 gram gehakt toe. Roerbak het gehakt even mee. Voeg 1 in kleine stukjes gesneden wortel en 250 gram gesneden champignons toe. Roerbak tot de champignons zacht zijn. Voeg vervolgens 1 blikje tomatenpuree toe. Bak kort mee. Voeg daarna een klein scheutje rode wijn toe. Laat de alcohol verdampen. Voeg daarna 1 blik tomaatblokjes toe. Roerbak even mee. Laat de saus pruttelen op laag vuur.

Smelt ondertussen voor de bechamelsaus 50 gram boter. Wanneer de boter gesmolten is voeg je 50 gram bloem toe. Bak kort mee. Voeg dan al roerende ongeveer 500 ml melk toe. Haal de pan van het vuur. Breng op smaak met 1 theelepel mosterd, zout, peper en nootmuskaat.

Doe in verschillende ovenschaaltjes een laagje van het gehakt-groenten mengsel en lasagnebladen. Vervolgens weer een laagje gehakt-groente mengsel en lasagne bladen. Eindig met een laagje bechamelsaus en een plakje kaas. Zet de ovenschaaltjes ongeveer 30 minuten op indirect vuur op de barbecue. Eet smakelijk!

0
(6 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top