Zes-gangen verrassingsdiner bij Bite Veenendaal

Zes-gangen verrassingsdiner bij Bite Veenendaal

Zes-gangen verrassingsdiner bij Bite Veenendaal amuse wortel gember
De tweede keer uit eten. Bijna had mijn hoestje roet in het eten gegooid, maar gelukkig ging dat ‘s avonds weer beter. Tip: maak je niet te druk en neem je rust. Ik had vandaag afgesproken met mijn ex-collega S. Vroeger gingen we na een leveranciersdag vaak uiteten, maar die dagen zijn er niet meer geweest sinds corona. Daarnaast had ik stapels boeken voor haar, dus hadden we een mooie reden om uit eten te gaan.

Het was even kijken waar we heen gingen, maar mijn ex-collega was nog nooit bij Bite geweest. Nou dan is de keuze snel gemaakt, want daar moet je als Veenendaler wel eens gegeten hebben. Deze maand werd ook nog eens alleen het verrassingsdiner geserveerd tegen een leuke prijs. Kortom we gingen voor alles, de hele zes-gangen.

We begonnen met deze amuse. Dit was een crème van wortel en gember. Erbij ook nog broodjes met een chiliboter en een kruidenboter met kerrie (niet op de foto). Erg lekkere botertjes.

Zes-gangen verrassingsdiner bij Bite Veenendaal zalm met sepia
Vervolgens kwam het eerste gerecht. Dit was zalm met een sepia crème en een sepia krokantje. Sepia is kennelijk iets van de inktvis.

Zes-gangen verrassingsdiner bij Bite Veenendaal biet en geitenkaas
Het volgende gerecht was vegetarisch. Het was biet met geitenkaas, iets wat ik normaal nooit zou bestellen. Maar dit was echt verrassend lekker.

Zes-gangen verrassingsdiner bij Bite Veenendaal tom ka Kai soep
Daarna was het soepje aan de beurt. Dit was een tom ka kai soepje. De kip en groente lagen al op het bordje. De soep werd daarna aan tafel uit een theepotje opgegoten. Een beetje pittig maar wel lekker.

Zes-gangen verrassingsdiner bij Bite Veenendaal maishoender met bereidingen van mais
Daarna kregen we maishoender met diverse bereidingen van mais. Erbij een jus van abrikozen.

Zes-gangen verrassingsdiner bij Bite Veenendaal kophaas met rode wijnjus
De vijfde gang was een kophaas met rode wijnjus en verschillende groenten. Dit werd geserveerd met een schaaltje handgesneden friet.

Zes-gangen verrassingsdiner bij Bite Veenendaal dessert after eight ala bite
De laatste en zesde gang was het dessert. Verschillende bereidingen van After Eight en chocolade. Een feestje dus.

Allebei hebben we genoten. De gerechten kwamen op goed tempo achter elkaar. Eerst sneller en de laatste gerechten duurde wat langer. Wat prima was, want al lijken de gerechtjes klein. Na zes gangen waren we beide wel voldaan. Ik heb er als vanouds van genoten en ex-collega S. is weer een ervaring rijker en had er ook van genoten.

Bite
Brouwersgracht 168
3901 TM Veenendaal

0
(6 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top