Tapas eten bij ‘t Zusje Ede

Tapas eten bij ‘t Zusje Ede

Tapas eten bij 't Zusje Ede Knoflook kruiden champignons - kaaskroketje
Vandaag is Michel jarig! Daarom gingen we lekker uit eten. We kozen voor ‘t Zusje in Ede. Britt reserveerde vorige week al een tafeltje en dat was maar goed ook, want zelfs op een dinsdagavond zat het helemaal vol. Bij ‘t Zusje eet je allerlei kleine gerechtjes in tapas-style. Per ronde mag je per persoon twee gerechtjes bestellen. Michel en Britt hebben maar liefst zes rondes gered. Ik bleef steken bij ronde vijf.

Ronde 1
Hier boven zie je mijn gerechten in ronde 1. Een kaaskroketje met mosterdsaus en bloemkoolsalade en de knoflook kruiden champignons (die had ik al zolang niet meer besteld in een restaurant).

Tapas eten bij 't Zusje Ede pasteitje - pulled chicken salade
Michel nam de pulled chicken salade met mozzarella schuim en chimmichurri en een pasteitje met runderragout.

Tapas eten bij 't Zusje Ede ham met meloen - zoete aardappelsalade
Britt ging voor de zoete aardappelsalade met een Jalapeño-kaas bitterbal en de ham met meloen met cumberlandsaus en een kruidencrumble.

Ronde 2
Tapas eten bij 't Zusje Ede carpaccio wildstoofpotje
Alle drie waren we eensgezind. We namen de carpaccio volgens Zusje’s recept. Ik koos daarbij voor het seizoenshoofdgerecht. Dit was een wildstoofpotje met een mini raviolo en kruidencrumble.

Tapas eten bij 't Zusje Ede black Angus kroket
Michel koos naast zijn carpaccio voor een black-angus kroketje met truffelmayonaise, dit was volgens een collega van hem een topper.

Tapas eten bij 't Zusje Ede gerookte zalm
Britt nam de gerookte zalm op vikingbread met guacamole en radijs naast haar carpaccio.

Ronde 3
Tapas eten bij 't Zusje Ede ossenhaas Thai style - kruidig kippenhaasje
De derde ronde alweer. Ik nam de ossenhaaspuntjes Thai-stijl en een kruidig kippenhaasje met spaghetti en truffelkaassaus.

Tapas eten bij 't Zusje Ede Buritto - gegrilde vegan kebab
Michel ging in deze ronde voor de burrito gvuld met kip, kaas, tomatenrelish en een tipje guacamole en de gegrilde vegan kebab met een minipita en knoflooksaus.

Tapas eten bij 't Zusje Ede gegrilde vegan kebab - Sjoom
Britt nam in deze ronde een zelfde hoofdgerecht als Michel namelijk de gegrilde vegan kebab en nam ook al een dessert tussendoor. Dit was de sjoom versgeperste jus d’orange met een bolletje vanille-ijs en schuim van mandarijn.

Ronde 4
Tapas eten bij 't Zusje Ede pandan spekkoek - whochi mochi
In deze ronde ben ik al voor de desserts gegaan. Bij mij kwam op tafel de pandan spekkoek met crunchy kaneelijs en de wochi mochi, zoete bapao van chocolade en gezoute karamel geserveerd met een bolletje praliné-ijs. Die nam ik omdat de naam leuk klonk en het wel eens wat anders was.

Tapas eten bij 't Zusje Ede loodde fries -  oosterse kip
Michel en Britt gingen in deze ronde nog door met de hoofdgerechten. Michel nam de loaded fries van zoete aardappelwedges met pulled pork en BBQ-saus en de oosterse kip met knapperige paksoi salade

Tapas eten bij 't Zusje Ede spicy curry -  bbq-speklapje
Bij Britt kwam een spicy curry met een kipkluifje en kokosrijst en een BBQ-speklapje met zoete aardappelsalade en piccalillysaus op tafel.

Ronde 5
Tapas eten bij 't Zusje Ede citroensorbet - bostogneparfait
Ronde vijf was voor mij de laatste ronde. Weer koos ik voor desserts. Deze keer het citroensorbetje en de bastogneparfait met karamelsaus.

Tapas eten bij 't Zusje Ede warme brownie - marsmousse
Michel nam de warme brownie met vanille-ijs en de Marsmousse. Niet op de foto de desserts van Britt, die waren al eens bij mij op de foto geweest. In deze ronde heeft Britt gekozen voor de pandan spekkoek en bastogneparfait.

Ronde 6
Tapas eten bij 't Zusje Ede
Dit was de allerlaatste ronde, het liep zelfs al tegen tienen (voor mij en Michel laat). Op tafel kwamen de mislukte appelcake en de crème brûlée bij Michel.

Tapas eten bij 't Zusje Ede stoom - Italiaanse amaretto sabayon
Britt koos nog een keer voor de sjoom en nam ook de Italiaanse amaretto sabayon met dulce de leche-ijs en een whochi mochi die niet op de foto staat in deze ronde.

De gerechten waren prima. De rondes volgden elkaar, ondanks een volle zaak, vlot op. Fijn dus! De sfeer was gezellig en we konden elkaar gewoon normaal verstaan, we zaten niet in en op elkaar. Kortom een leuke en lekkere ervaring bij ‘t Zusje.

‘t Zusje
Nieuwe stationsstraat 13A
6711 AG Ede

0
(15 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top