Pasta met Roomsaus en Spek

Pasta met Roomsaus en Spek

Pasta met Roomsaus en Spek
Eigenlijk wilden we dit op de barbecue maken in de Dutch oven. In plaats daarvan werd het in de Dutch oven op het fornuis. Het regende en waaide hard toen we wilden beginnen met koken, dan is binnen koken toch fijner. Alles kan mooi in één pan.

Ingrediënten: 200 gram ontbijtspek, 1 grote ui, 1 teen knoflook, pasta, 200 ml kookroom, 500 ml groentebouillon van 1/2 blokje, 100 gram geraspte kaas, 1 eigeel, zout, peper,

Aantal personen: 3

Bak 200 gram dobbelsteentjes ontbijtspek met 1 gesnipperde ui en 1 fijngehakt teentje knoflook tot de ui zacht is en het vet van het ontbijtspek weggesmolten is. Voeg pasta (hoeveelheid naar eigen inzicht) toe en roer even door. Voeg daarna 200 ml kookroom en ongeveer 500 ml groentebouillon (of zoveel tot alles onderstaat). Breng alles aan de kook. Zet de pan vervolgens op een laag vuur. Laat het geheel zachtjes pruttelen tot de pasta gaar is. Voeg wanneer de pasta gaar is 100 gram geraspte kaas en 1 eigeel toe. Roer alles goed door en laat de kaas smelten. Breng eventueel op smaak met zout en peper. Eet smakelijk!

0
(1 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top