Chocolademousse

Chocolademousse

Chocolademousse
Voor het gerecht wat we morgen willen maken hadden we een paar eieren nodig. Maar wat moet je met de rest van de eieren als je helemaal niet van een gekookt of gebakken eitje houdt. Makkelijk! We maakten er chocolademousse mee. Wanneer we chocolademousse maken doen we dat altijd met zijn twee. Daarnaast gebruiken we het recept wat we al vaak gemaakt hebben, want dit recept is gewoon het allerlekkerste recept voor chocolademousse.

Ingrediënten: 3 eieren, zout, 200 gram pure chocolade, 60 gram donkere basterdsuiker, 250 ml slagroom,

Aantal toetjes: 6

Splits voor deze chocolademousse 3 eieren. Hou de eiwitten en eidooiers apart. Klop de eiwitten stijf met een snufje zout in een brandschone kom en brandschone mixerhaken. Smelt 200 gram pure chocolade au bain marie. Klop 60 gram donkere basterdsuiker met de 3 eidooiers tot een smeuïg geheel. Klop 250 ml slagroom luchtig. Doe het eidooiermengsel bij de gesmolten chocolade en roer het goed door. Mix dit mengsel dan weer door de slagroom met de mixer. Spatel dit voorzichtig door het eiwitschuim. Doe de mousse in leuke bekers. Dek het af met huishoudfolie en zet de bekers minstens 2 tot 3 uur in de koelkast. Geniet van chocolademousse! Smul ze!

0
(1 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Via Mastodon kan je Brutsellog volgen via @Anja@www.brutsellog.nl .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top