Oerhammetje in Gestoofde Groente

BBQ

Oerhammetje in Gestoofde Groente

Oerhammetje in Gestoofde Groente
De slager had deze week oerhammetjes, dat leek me wel leuk voor op de barbecue. Het bleken alleen al voorgtgaarde oerhammetjes te zijn. De bereiding moest dus even iets anders. Het oerhammetje hoefde niet de hele tijd mee te stoven, maar een stuk korter. In ieder geval was het geslaagd, de gestoofde groente lekker en oerhammetje super mals.

Ingrediënten: 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 wortel, 1 prei, 1 blikje tomatenpuree, scheutje rode wijn, worcestersaus, 700 ml runderbouillon, 2 oerhammetjes

Aantal personen: 2

Verwarm de barbecue naar 150 graden. Bak in een beetje boter in de dutch oven 1 gesnipperde ui met 2 teentjes knoflook, 1 in blokjes gesneden wortel en 1 in ringen gesneden prei tot de ui zacht is. Voeg 1 blikje tomatenpuree toe, roer even door. Voeg een scheut rode wijn en een paar druppels worcestersaus toe. Laat de alcohol iets verdampen. Voeg ongeveer 700 ml runderbouillon toe. Laat de groenten een uurtje stoven op de barbecue. Stop ondertussen in elk oerhammetje 2 teentjes knoflook. Leg de oerhammetjes in de gestoofde groenten en laat het nog een half uur stoven. Laat 10 minuten voor het einde de deksel van de pan zodat de saus kan indikken. Serveer het oerhammetje met de gestoofde groenten. Eet smakelijk!

0
(2 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top