Kip Rendang met Sperziebonen en Rijst

Kip

Kip Rendang met Sperziebonen en Rijst

Kip Rendang met Sperziebonen en Rijst

Ingrediënten: 1 ui, 5 teentjes knoflook, 2 theelepels sambal, 1 centimeter gember, laospoeder, serehpoeder, 500 gram kippoulet, 400 ml kokosmelk, kurkuma, 1 blik sperziebonen,

Aantal personen: 4

Pureer met een staafmixer 1 ui met 5 teentjes knoflook, 2 theelepels sambal, 1 centimeter gember, laospoeder en serehpoeder tot een bijna gladde massa, boemboe. Bak in hete olie 500 gram kippoulet tot de kip bijna gaar is. Voeg de boemboe toe. Roer alles goed door en wok even mee. Voeg ongeveer 400 ml kokosmelk met wat kurkuma toe. Breng kort aan de kook. Zet het vuur lager en laat ongeveer 25 minuten zachtjes pruttelen. Voeg 5 minuten voor de tijd 1 blik sperziebonen (uitgelekt) toe. Kook ondertussen de rijst. Eet smakelijk!

(1 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top