Nasi Keboeli met Babi Pangang

Nasi Keboeli met Babi Pangang

Nasi Keboeli met Babi Pangang
Onze slager had speklapjes in de aanbieding en Michel had zin om babi pangang te maken. Helemaal goed, dan maak ik wel de nasi erbij. Zo gezegd, zo gedaan. Van de nasi had ik nog een mooi portie voor mijzelf over als lunch voor morgen. Van de babi pangang nog zoveel, dat we de volgende keer alleen de nasi of bami hoeven te maken en de babi pangang even hoeven op te warmen.

Nasi Keboeli
Ingrediƫnten: rijst, 1 ui, 3 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, 150 gram ontbijtspek, korianderpoeder, kaneel, kruidnagelpoeder, nootmuskaat, 1 prei, ketjap manis, sojasaus,

Aantal personen: 3

Kook de rijst volgens aanwijzing op de verpakking. Laat de rijst afkoelen. Bak 1 gesnipperde ui, 3 fijngehakte teentjes knoflook en 1 theelepel sambal tot de ui bijna zacht is. Voeg 150 gram ontbijtspek, korianderpoeder, kaneel, kruidnagelpoeder en nootmuskaat toe. Bak even mee. Voeg vervolgens 1 gesneden prei toe. Bak tot de prei zacht is. Voeg vervolgens de gekookte rijst toe. Bak op hoog vuur tot het gerecht warm is. Breng op smaak met een beetje ketjap manis en sojasaus.

Babi Pangang
Ingrediƫnten: 500 gram speklappen, babi pangangkruiden, 200 ml water, 1 theelepel sambal, een scheutje citroensap, 1 blikje tomatenpuree, 3 eetlepels donkere basterdsuiker, 2 eetlepels gembersiroop, 1 theelepel knoflookpoeder, 3 eetlepels tomatenketchup,

Snijd 500 gram speklapjes in reepjes. Smeer in met babi pangangkruiden. Bak de speklapreepjes bruin in hete boter. Voeg 200 ml water, 1 theelepel sambal, een scheutje citroensap, 1 blikje tomatenpuree, 3eetlepels donkere basterdsuiker, 2 eetlepels gembersiroop, 1 theelepel knoflookpoeder en 3 eetlepels tomatenketchup in een steelpannetje. Breng al roerend aan de kook en laat het nog een minuut of 10 zachtjes pruttelen.

Serveer de babi pangang met de nasi keboeli.

0
(2 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top