Een Soort van Tapas van Namastey Veenendaal

Een Soort van Tapas van Namastey Veenendaal

Een Soort van Tapas van Namastey Veenendaal voorgerechtjes
Eigenlijk zouden we uiteten gaan vandaag, maar helaas een flinke verkoudheid met wat koorts gooide roet in het eten. Maar thuis kan je ook heel goed uiteten, dat hebben we de afgelopen jaren natuurlijk wel geleerd. Maar wat te kiezen? Indisch, Thais of … Uiteindelijk werd het Indiaas van Namastey. Het liefst hadden we een soort van tapas, allemaal verschillende gerechtjes om te proeven. Officieel heeft Namastey dit niet, maar als je allemaal verschillende voorgerechtjes neemt, heb je ook een soort tapas-diner wat heel goed te delen is. Wat hebben we allemaal besteld?

We hadden vier verschillende voorgerechtjes waarvan eentje een mix was van vegetarische voorgerechtjes en twee verschillende soorten Indiaas brood. Kortom er lag best veel verschillends op het bord. Alle voorgerechtjes waren precies voldoende om goed te kunnen delen.

Op het bord: Mint Tikka, malse stukjes kipfilet gemarineerd met verse munt en koriander, geroosterd in tandoor, Seekh Kebab, gekruid lamsgehakt op spiesen, geroosterd in de tandoor en Boti Kebab, gemarineerde stukjes lamsvlees geroosterd in de tandoor

Verder op het bord de Vegetarian Platter
De platter is een combinatie van Samosa, gefrituurd deeg gevuld met aardappelen en doperwten, Onion Bhaji, yien gefrituurd in een kruidig beslag van verschillende specerijen en Paneer Pakora, huisgemaakte Indiase kaas gefrituurd in een kruidig beslag

Het brood wat we erbij kozen was Peshwari Naan, Indiaas brood gevuld met noten en vruchten en Pudina Paratha, Indiaas bruinbrood met boter en munt in de verschillende lagen.

Een Soort van Tapas van Namastey Veenendaal nagerechtjes
We hebben ook twee typische Indiaase nagerechten besteld: Gulab Jamun, gefrituurde deegrolletjes ondergedompeld in een suikersiroop en Gajar Ka Halwa, pudding gemaakt van geraspte wortels, gecondenseerde melk en gevuld met gehakte noten en kardemom.

Alle gerechtjes waren even lekker, veel verschillende gerechtjes en de pittigheid van een paar gerechtjes maakten de verkoudheid bij Michel goed los. De pudding van geraspte wortels vond ik speciaal, heel lekker maar echt een andere beleving.

De bestelling werd overigens precies rond het gewenste tijdstip bezorgd. In ieder geval voelde me ik, ondanks dat de dag totaal anders verliep dan gepland, jarig!

Indiaas Restaurant Namastey India
J.G. Sandbrinkstraat 2
3901 EZ Veenendaal

0
(1 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top