Nasi Keboeli met Vega Saté en Gehaktballetjes in Zoet-Zure saus

Nasi Keboeli met Vega Saté en Gehaktballetjes in Zoet-Zure saus

Nasi Keboeli met Vega Saté en Gehaktballetjes in Zoet-Zure saus
Eigenlijk zou ik vandaag maar 1 vergadering in Utrecht hebben en de rest van de dag vrij, maar ken je die mop er was nog opeens een andere vergadering waar het handig was dat ik bij zou zijn. Kortom het werden een paar uurtjes meer in Utrecht. Gelukkig was ik nog wel lekker vroeg thuis om de rijst van te voren te koken, want een nasi keboeli hoor je gewoon met koude rijst te maken.

Ingrediënten: rijst, 1 ui, 1 theelepel sambal, 150 gram ontbijtspek, knoflookpoeder, korianderpoeder, kaneel, kruidnagelpoeder, nootmuskaat, 1 prei, ketjap manis, sojasaus,

Aantal personen: 4

Kook de rijst volgens aanwijzing op de verpakking. Laat de rijst afkoelen. Bak 1 gesnipperde ui en 1 theelepel sambal tot de ui bijna zacht is. Voeg 150 gram ontbijtspek, knoflookpoeder, korianderpoeder, kaneel, kruidnagelpoeder en nootmuskaat toe. Bak even mee. Voeg vervolgens 1 gesneden prei toe. Bak tot de prei zacht is. Voeg als laatste de rijst toe. Bak op hoog vuur tot het gerecht warm is. Breng op smaak met een beetje ketjap manis en sojasaus. Lekker met vegetarische saté en gehaktballetjes in zoet-zure saus.

0
(1 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top