Italiaanse Stoofschotel uit de Dutch Oven

Italiaanse Stoofschotel uit de Dutch Oven

Italiaanse Stoofschotel uit de Dutch Oven
Deze stoofpot heb ik al eens eerder gemaakt. Het leek me wel lekker om dit nog eens te maken. Heel toevallig had de slager ook nog eens riblappen in de aanbieding. Het werd dus een Italiaanse stoofschotel. Michel bereidde het net als de vorige keer op de barbecue in de Dutch oven.

Ingrediënten: 1/2 eetlepel balsamico azijn, 1 eetlepel Italiaanse kruiden, 1 theelepel paprikapoeder, 1 theelepel kerriepoeder, 1 theelepel sambal, 2 teentjes knoflook, zout, peper, citroensap, 500 gram riblappen, 2 uien, 100 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 blik gepelde tomaat, 250 gram champignons, 1 courgette,

Aantal personen: 4

Maak een marinade van 5 eetlepels olie, 1/2 eetlepel balsamico azijn, 1 eetlepel Italiaanse kruiden, 1 theelepel paprikapoeder, 1 theelepel kerriepoeder, 1 theelepel sambal, 2 fijngehakte teentjes knoflook, zout, peper en een scheutje citroensap. Marineer hier in 500 gram in blokjes gesneden riblap. Laat dit zeker een paar uur marineren.

Verhit de barbecue naar 150 graden. Doe in een dutch oven pan een beetje boter. Bak het gemarineerde rundvlees bruin. Schep het vlees uit de pan wanneer het bruin is. Bak in het achtergebleven vet 2 gesnipperde uien met 100 gram dobbelsteentjes ontbijtspek tot de uien zacht zijn. Doe het vlees weer terug in de dutch oven. Voeg 1 blik gepelde tomaat toe. Roer even door, doe de deksel op de pan en laat het geheel stoven op een iets lagere temperatuur.

Voeg na één uur 250 gram in plakjes gesneden champignons en 1 in blokjes gesneden courgette toe. Roer door, voeg eventueel nog wat water toe wanneer het te droog is. Laat vervolgens nog eens 1 uur stoven. Serveer met spaghetti. Eet smakelijk!

0
(1 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top