Beenham met Oosters Tintje van de BBQ

BBQ

Beenham met Oosters Tintje van de BBQ

Beenham met Oosters Tintje van de BBQ
Deze week had mijn slager beenham in de aanbieding. Leuk om wat mee te doen in het weekend. Ik had een beenham meegenomen zonder kruiden, dus hoe te kruiden? Honing-mosterd? Nee dat is best standaard. Het werd een Oosterse marinade die ik bij BBQ Junkie heb gezien. De verhoudingen van hen heb ik niet precies aangehouden, want dat leek me gewoon veel voor het beenhammetje. Ik heb gewoon wat bij elkaar gedaan en gekeken of het lekker was.

Ingredi├źnten: paprikapoeder, donkere basterdsuiker, peper, Chinese vijfkruidenpoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, zout, chilisaus, ketjap manis, tomatenketchup, beenhammetje,

Maak een marinade van paprikapoeder, donkere basterdsuiker, peper, Chinese vijfkruidenpoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, zout, chilisaus, ketjap manis en tomatenketchup. Smeer met 1/3de van dit mengsel het beenhammetje rondom in. Steek ondertussen de barbecue aan, rijg het beenhammetje aan het spit en doe een kernthermometer in het beenhammetje. Doe het spit op de barbecue wanneer de barbecue 150 graden is. Smeer nog een paar keer tijdens het grillen op de barbecue het beenhammetje in met de marinade. Bij een kerntemperatuur van 65 graden is het beenhammetje klaar. Dit duurde bij ons een uurtje. Bij het beenhammetje hebben we een salade en aardappelbolletjes gegeten. Eet smakelijk!

0
(9 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top