Bahama Mama Kip van de BBQ

Bahama Mama Kip van de BBQ

Bahama Mama Kip van de BBQ
Bij het Duitse YouTubekanaal BBQ Culture zagen we een lekker recept met kip en bepaalde kruiden. Heel spannend was het niet, maar het zag er lekker uit. Hij gebruikte wel een kant en klaar rub ‘Bahama mama’ kruiden. Die leek me best lekker, maar ja dat is niet zo snel niet te bestellen en stiekem is het leuker om het zelf te maken toch? Ik heb dat gegoogeld en met de ingredientenlijst van dat product ben ik aan de gang gegaan. Een beetje op gevoel. Op één ingrediënt na had ik toch alles in huis. Het was eigenlijk best wel goed gelukt.

Ingrediënten: gemberpoeder, kurkuma, kruidnagelpoeder, pastapoeder (Verstegen Italian blend), uienpoeder, knoflookpoeder, anijspoeder, kaneel, paprikapoeder, zout, suiker, oregano, olie, 2 kipfilets, geraspte kaas, snackpaprika’s, pitabroodjes,

Aantal personen: 2

Maak een mix van gemberpoeder, kurkuma, kruidnagelpoeder, pastapoeder (Verstegen Italian blend), uienpoeder, knoflookpoeder, anijspoeder, kaneelpoeder, paprikapoeder, zout, suiker en oregano. Doe er een beetje olie bij en wrijf 2 kipfilets in met dit mengsel. Laat de smaak intrekken. Steek ondertussen de barbecue aan en verhit naar 175 graden ongeveer. Bak de kipfilets met 2 snackpaprika’s op de barbecue erbij gaar. Doe op het laatst geraspte kaas op de kipfilets en verhit de pitabroodjes. Beleg de pitabroodjes met de kip en snackpaprika’s. Serveer er een salade bij. Eet smakelijk!

0
(2 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top