De Beren – Veenendaal

De Beren – Veenendaal

De Beren - Veenendaal Asian Pork Belly
Vandaag is mijn laatste echte vakantiedag, Michel is inmiddels al weer een week aan het werk. Zelf heb ik teveel vakantiedagen en die moeten ook een keer opgemaakt worden. Om de vakantie af te sluiten besloten we uit eten te gaan. In het dorp zelf was veel te doen, dus hebben we een restaurant buiten het dorp gekozen: De Beren. Meer mensen hadden dit bedacht, maar er was wel een tafeltje vrij.

We kozen voor een standaard menu, niet de dare to share actie. We begonnen beide vooraf met de Asian pork belly, buikspekspiesjes met mangochutney, rode peper en een zachte bao bun.

De Beren - Veenendaal spicy karate chicken
Als hoofdgerecht kozen we allebei iets anders. Ik nam de spicy karaage chicken. Dit zijn krokante stukjes kip in een woksaus met champignons, ui, paprika en bosui.

De Beren - Veenendaal sweet bbq burger
Michel nam de sweet bbq burger, een rundvleesburger met cheddar, bacon, gefrituurde uienringen en een cola-bbq-saus.

De Beren - Veenendaal dame blanche
Als nagerecht koos ik voor de klassieker: de dame blanche. Vanilleroomijs met warme chocoladesaus en slagroom.

De Beren - Veenendaal witte choco crème brûlée
Michel koos de witte choco crème brûlée met witte chocolade, een dun laagje krokante karamel en pistachekruim.

Ondanks de drukte was alles vrij snel op tafel. De gerechten waren lekker. Grappig was het ‘lang leve’ liedje wat keihard door het restaurant gespeeld werd voor een jarige. Nog nooit meegemaakt.

We waren op de fiets, want de Beren dichtbij. Gelukkig hadden we de jassen mee. Bij het open maken van de fietsen waren er een paar druppels, maar voordat we de jassen goed en wel dicht hadden was het de meest plaatselijke stortbui die je kon hebben. Bikkels als we waren zijn we toch naar huis gefietst. Vlakbij onze straat kwamen mensen tegen die gewoon op een T-shirtje fietsten en nog geen spat regen hadden gehad, terwijl wij doorweekt waren. Echt .. hoe dan?

De Beren
Rondweg-West 250A
3905 LV Veenendaal

0
(15 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top