Nasi Goreng Bacon en Ajam Ketjap

Nasi Goreng Bacon en Ajam Ketjap

Nasi Goreng Bacon en Ajam Ketjap

Nasi Goreng Bacon
Ingrediënten: rijst, sesamolie, 150 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, 4 snackpaprikaatjes, 3 bosuien, vissaus, sojasaus,

Kook de rijst volgens aanwijzing op de verpakking al van te voren. Laat de rijst afkoelen. Verhit olie en een klein beetje sesamolie in de wok. Bak hierin 150 gram dobbelsteentjes ontbijtspek tot de ontbijtspek bijna bruin is. Voeg 1 gesnipperde ui, 2 fijngehakte teentjes knoflook en 1 theelepel sambal toe. Bak tot de ui zacht is. Voeg 4 fijngesneden snackpaprikaatjes en 3 in ringen gesneden bosuien toe. Bak tot de paprika zacht is. Voeg de rijst toe. Bak even mee. Breng op smaak met vissaus en sojasaus.

Ajam Ketjap
Ingrediënten: 4 kipbraadlapjes, peper, zout, 2 teentjes knoflook, 125 ml ketjap manis, 1 eetlepel suiker, kruidnagelpoeder, nootmuskaat, 1/2 kippenbouillonblokje,

Kruid 4 kipbraadlapjes met zout en peper. Bak de kipbraadlapjes bijna gaar in hete olie. Zet het vuur wat lager. Haal uit de pan en houdt het apart. Doe in de pan 2 fijngehakte teentjes knoflook. Bak dit kort aan in de hete olie. Voeg 125 ml ketjap manis, 125 ml water, 1 eetlepel suiker, kruidnagelpoeder, nootmuskaatpoeder en 1/2 verkruimeld kippenbouillonblokje toe. Breng al roerende aan de kook. Snijd de kipbraadlapjes in stukjes. Doe dit terug in de saus. Laat het geheel in zo’n tien minuten garen in de ketjapsaus. Serveer met de nasi goreng bacon. Lekker met cassave. Eet smakelijk!

0
(1 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top