Kebab van de BBQ

Kebab van de BBQ

Kebab van de BBQ
Het was eigenlijk de bedoeling dat we de kebabspiesen met de rotisserie gingen barbecuen maar dat ging niet goed. Het gehakt viel van de spiesen af tijdens het draaien. Gelukkig hadden we er een lekbak onder, dus het viel niet in de kolen.

Ingrediƫnten: 1 eetlepel paprikapoeder, 1 theelepel komijnpoeder, 1 theelepel gedroogde oregano, 1 theelepel knoflookpoeder, 1 theelepel uienpoeder, 1/2 theelepel kaneel, 1/2 theelepel tijm, 1/2 theelepel cayennepeper, 1/2 theelepel korianderpoeder, 1/2 theelepel peper, 1/2 theelepel zout, 500 gram rundergehakt, platbrood, rucola, knoflooksaus,

Aantal spiesen: 4

Maak een kruidenmix met 1 eetlepel paprikapoeder, 1 theelepel komijnpoeder, 1 theelepel gedroogde oregano, 1 theelepel knoflookpoeder, 1 theelepel uienpoeder, 1/2 theelepel kaneel, 1/2 theelepel tijm, 1/2 theelepel cayennepeper, 1/2 theelepel korianderpoeder, 1/2 theelepel peper en 1/2 theelepel zout. Meng dit door 500 gram rundergehakt. Laat het gehakt even afgedekt in de koelkast staan zodat de smaak van de kruidenmix goed kan intrekken.

Zet de barbecue aan, stook het naar 200 graden. Vouw het gehakt rond de spiesen. Bak de spiesen rondom bruin op het rooster in ongeveer 25 minuten.

Beleg het platbrood met rucola, knoflooksaus en de kebab. Eet smakelijk!

0
(1 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top