Bami met Kipsaté van de BBQ

Bami met Kipsaté van de BBQ

Bami met Kipsaté van de BBQ
Vandaag maakte Michel de kipsaté en pindasaus en ik maakte de bami. Van de kipsaté hadden we te veel, dus daar hebben we de helft van in de vriezer gedaan voor een volgende keer.

Kipsaté
Ingrediënten: ketjap manis, chilisaus, 1 teen knoflook, 3 kipfilets,

Maak een marinade van ketjap manis, chilisaus en 1 fijngehakt teentjes knoflook. Marineer hierin 3 in blokjes gesneden kipfilets. Laat dit een paar uur staan. Zet de barbecue aan en verhit het naar 200 graden. Rijg ondertussen de kip aan de spiesen. Leg de spiesen op de barbecue of doe het aan de rotisserie en laat het draaien. Laat het een klein half uurtje draaien (ligt ook aan de dikte van de blokjes kip).

Bami
Ingrediënten: rijstnoodles, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, nandan masala, korianderpoeder, komijnpoeder, kurkuma, gemberpoeder, 150 hamblokjes, 50 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 prei, ketjap manis, sojasaus,

Kook de rijstnoodles volgens de aanwijzing op de verpakking. Bak 1 gesnipperde ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, nandan masala, korianderpoeder, komijnpoeder, kurkuma, gemberpoeder, 150 gram hamblokjes en 50 gram dobbelsteentjes ontbijtspek. Bak tot de ui zacht is. Voeg 1 in ringen gesneden prei toe. Bak even mee. Voeg vervolgens de gekookte mie toe. Breng op smaak met ketjap manis en sojasaus. Roerbak even op hoog vuur.

0
(2 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Via Mastodon kan je Brutsellog volgen via @Anja@www.brutsellog.nl .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top