Sperziebonen Gehakt Schotel

Sperziebonen Gehakt Schotel

Sperziebonen Gehakt Schotel
Pindakaas gaat bij ons enorm hard, soms wel een potje per dag. Maar dat is dan vogelpindakaas. De mussen, koolmeesjes en pimpelmeesjes komen met hun jonkies graag eten (en dan vooral de mussen in grote getale).In ieder geval in dit gerecht zit ook pindakaas, maar dan gewone pindakaas met nootjes voor op de boterham en voor in de sat├ęsaus.

Ingredi├źnten: rijst, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, 250 gram gehakt, 1 rode paprika, 250 ml water, 1 Maggiblokje, 4 eetlepels pindakaas, 2 eetlepels sojasaus, 1 potje sperziebonen,

Aantal personen: 3

Kook de rijst volgens aanwijzing op de verpakking. Bak 1 gesnipperde ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook met 1 theelepel sambal tot de ui zacht is. Voeg 250 gram gehakt toe. Bak het rul en bruin. Voeg vervolgens 1 gesneden rode paprika toe. Roerbak een paar minuten mee. Voeg 250 ml water, 1 verkruimeld Maggiblokje, 4 eetlepels pindakaas en 2 eetlepels sojasaus toe. Roer goed door. Laat de pindakaas smelten. Voeg 1 potje sperziebonen toe. Warm het geheel goed door. Serveer met de rijst. Eet smakelijk!

0
(1 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top