Macaroni in Tomaten-kaassaus

Macaroni in Tomaten-kaassaus

Macaroni in Tomaten-kaassaus
Ingrediënten: macaroni, 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 ui, 1 teentje knoflook, tijm, oregano, 1 blik tomaatblokjes, 25 gram boter, 2 eetlepels bloem, 400 ml melk, 1 theelepel mosterd, zout, peper, 100 gram geraspte oude kaas,

Aantal personen: 4

Kook de macaroni beetgaar in kokend water met wat zout. Bak in een hete koekenpan 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek tot het bijna knapperig is. Voeg 1 gesnipperde ui, 1 fijngehakt teentje knoflook, wat tijm en wat oregano toe. Bak tot de ui zacht is. Voeg de 1 blik tomaatblokjes toe. Roer even door. Smelt ondertussen in een ander pannetje 25 gram boter en voeg als de boter gesmolten is 2 eetlepels bloem toe. Bak kort mee. Voeg geleidelijk ongeveer 400 ml melk toe. Haal de saus van het vuur af als het de gewenste dikte heeft bereikt. Roer er 100 gram geraspte kaas door en laat de kaas smelten. Voeg de tomaten-kaassaus samen met de macaroni bij de ui en ontbijtspek. Schep het door. Eet smakelijk!

0
(4 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

6 thoughts on “Macaroni in Tomaten-kaassaus

  1. Ik wel en het was heerlijk hoor! Zo simpel, de kaassaus door de tomatensaus geeft die heerlijke romige, volle smaak! Even dat kortste erop laten komen, maakt het áf!
    Na een dag hard werken (snoeien in de ‘windsingel’ lees: struiken rondom de boerderij) smaakte dit bijzonder goed! Ik had al macaroni, uien en Frito klaargezet, maar wist vanmorgen nog niet wat er mee te doen. Spekjes, tijm en kaas heb ik altijd bij de hand. Je recept kwam als geroepen! Dank je wel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top