Indisch Stoofvlees met Rijst

Indisch Stoofvlees met Rijst

Indisch Stoofvlees met Rijst
Ingrediënten: 1 ui, 3 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, korianderpoeder, kaneel, kruidnagelpoeder, nootmuskaat, 300 gram sucadelappen, 250 gram champignons, 1 eetlepel azijn, 1 blikje tomatenpuree, 4 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepel sojasaus, water, 2 laurierblaadjes, 1 potje doperwten en worteltjes,

Aantal personen: 3

Bak 1 gesnipperde ui met 3 fijngehakte teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, korianderpoeder, kaneel, kruidnagelpoeder en nootmuskaat op laag vuur tot de ui zacht is. Voeg 300 gram in blokjes gesneden sucadelappen toe. Bak het vlees bruin. Voeg 250 gram in plakjes gesneden champignons toe. Bak tot de champignons zacht zijn. Voeg 1 eetlepel azijn toe, bak kort mee. Voeg vervolgens 1 blikje tomatenpuree, bak kort mee. Voeg vervolgens 4 eetlepels ketjap manis en 1 eetlepel sojasaus toe. Voeg nog zoveel water toe tot alles onderstaat. Doe er 2 laurierblaadjes bij. Breng kort aan de kook en laat vervolgens 2 1/2 uur pruttelen met de deksel op de pan. Voeg op het laatst 1 potje doperwten en worteltjes (uitgelekt) toe. Laat dan de deksel van de pan zodat de saus kan indikken. Warm het geheel goed door. Serveer met bijvoorbeeld rijst. Eet smakelijk!

0
(2 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top