Verjaardagsdiner bij Van Der Valk Wolvega

Verjaardagsdiner bij Van Der Valk Wolvega

Verjaardagsdiner bij Van Der Valk Wolvega mosterdsoep
Na heerlijk een tijdje op het terras van Van Der Valk Wolvega te hebben gezeten, druppelden de andere gasten van Jan en Mieneke ook binnen. We zaten allemaal aan een grote tafel toen de jarige binnenkwam. De verrassing kon niet groter zijn volgens mij! Helemaal leuk!

Leuk was ook dat het meisje wat ons ‘s middags bediende ook onze grote tafel onder haar hoede had en dat had ze goed onder controle. We konden gewoon a la carte kiezen en dat werd ook goed gedaan. Iedereen had wel wat anders. Dit aten Michel en ik.

Ik begon met een mosterdsoep, een gebonden bouillon met mosterd, gerookt katenspek en prei.

Verjaardagsdiner bij Van Der Valk Wolvega groentesoep
Michel koos de groentesoep. Deze was gemaakt van groentebouillon met draadjesvlees en Hollandse groenten.

Verjaardagsdiner bij Van Der Valk Wolvega garnituur
Daarna kwam de garnituur eerst aan tafel. Zowaar vond ik de bietjes lekker. We zijn er alleen niet uit wat voor een kruiding door de bietjes zat. We denken iets van kaneel en nootmuskaat. De kers op de appelmoes ontbrak ook niet.

Verjaardagsdiner bij Van Der Valk Wolvega Boerenschnitzel
Het hoofdgerecht wat ik koos is eigenlijk best een typisch klassiek Van Der Valk gerecht. De schnitzel. Om precies te zijn had ik de boerenschnitzel, varkensfilet in een paneerlaag met gebakken ui, spek en champignons.

Verjaardagsdiner bij Van Der Valk Wolvega supersaté
Een ander typisch klassiek Van Der Valk gerecht is natuurlijk de saté. Michel nam deze, de supersaté om precies te zijn. Een kipspies met peultjes, kroepoek en satésaus.

Verjaardagsdiner bij Van Der Valk Wolvega dame blanche 3.0
Daarna de toetjes en zeg je dame blanche, dan zeg je Anja. Uiteraard nam ik de dame blanche. Heerlijk die warme chocoladesaus met het koude vanille-roomijs.

Verjaardagsdiner bij Van Der Valk Wolvega crème brulee
Michel koos ook bijna de dame blanche, maar switchte nog naar de crème brûlée. Het woordje cassis deed het hem. Dit was gecaramelliseerde vanillecrème met chocolademousse met stukjes anijs (volgens ons) en cassis sorbetijs.

Verjaardagsdiner bij Van Der Valk Wolvega Zomers Ijsje
Omdat dit een plaatje van een dessert was, fotografeerde Britt ook haar dessert. Een zomers dessert met pannacotta, verse aardbeien en slagroom.

Iedereen, en natuurlijk wij ook, had heerlijk gesmuld. De gerechten kwamen allemaal lekker vlot en er was ruimte om ook te kletsen. Nadat we iedereen hadden uitgezwaaid vertrokken wij naar onze hotelkamer. Nog even tv-kijken en daarna lekker onder de wol. Heerlijk zo’n vakantiedagje!

Van Der Valk Hotel Wolvega
Atalanta 10
8472 CA Wolvega

0
(9 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top