Kung Po Kai met Rijst

Kung Po Kai met Rijst

Kung Po Kai met Rijst
Of ook wel nummer 147 bij onze dichtstbijzijnde Chinees. Het kan misschien ook wel pittiger, maar ik heb slechts 1 theelepel sambal er in gedaan in plaats van 4 gedroogde chilipepers. Minder pittig, maar zeker zo lekker.

Ingrediënten: 3 kippendijen, zout, peper, 1 eetlepel maizena, 100 ml koude groentebouillon, 1 eetlepel sojasaus, 1 eetlepel tomatenketchup, 1 eetlepel hoisinsaus, 1 eetlepel balsamicoazijn, 1 theelepel chilisaus, 1 eetlepel maizena, 1 theelepel sambal, 1 rode paprika, 2 bosuien, cashewnoten,

Aantal personen: 3

Meng 3 in blokjes gesneden kippendijen met zout, peper en 1 eetlepel maizena. Laat even staan. Maak de saus van 100 ml koude groentebouillon, 1 eetlepel sojasaus, 1 eetlepel tomatenketchup, 1 eetlepel hoisinsaus, 1 eetlepel balsamicoazijn, 1 theelepel chilisaus en 1 eetlepel maizena. Laat de saus ook even staan.

Verhit olie in de wok. Bak 1 theelepel sambal aan. Doe de kippendijen erbij. Bak tot de kippendijen bruin zijn. Voeg 1 in stukjes gesneden rode paprika toe. Bak tot de paprika bijna zacht is. Voeg de bosuien en de saus toe. Warm het geheel goed door en laat de saus indikken. Voeg op het laatst zoveel cashewnoten toe als gewenst. Lekker met rijst. Eet smakelijk!

0
(1 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top