Nasi Keboeli met Buikspek en Pindasaus

Nasi Keboeli met Buikspek en Pindasaus

Nasi Keboeli met Buikspek en Pindasaus
Van het buikspek van gisteren hadden we nog veel over en ook van de rijst had ik expres al meer gekookt dan nodig. Kortom vandaag op het menu: nasi keboeli met buikspek en uiteraard een pindasaus van Michel.

Ingrediënten: 1 ui, 3 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, 150 gram ontbijtspek, korianderpoeder, kaneel, kruidnagelpoeder, nootmuskaat, 1 prei, gekookte rijst, ketjap manis, sojasaus,

Aantal personen: 3

Bak 1 gesnipperde ui met 3 fijngehakte teentjes knoflook en 1 theelepel sambal tot de ui bijna zacht is. Voeg 150 gram ontbijtspek, korianderpoeder, kaneel, kruidnagelpoeder en nootmuskaat toe. Bak even mee. Voeg vervolgens 1 in ringen gesneden prei toe. Bak tot de prei zacht is. Voeg als laatste de rijst toe. Bak op hoog vuur tot het gerecht warm is. Breng op smaak met een beetje ketjap manis en sojasaus. Erbij kipsaté van de slager met Michel’s pindasaus. Eet smakelijk!

0
(1 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top