Buikspek van de Barbecue

BBQ

Buikspek van de Barbecue

Buikspek van de Barbecue
Ingrediënten: 100 ml hoisinsaus, 50 ml ketjap manis, 2 theelepels knoflookpoeder 2 theelepels uienpoeder, 4 eetlepels basterdsuiker, 1 theelepel paprikapoeder, 2 theelepels komijnpoeder, 600 gram buikspek,

Aantal personen: 4

Maak een avond van te voren een marinade van 100 ml hoisinsaus, 50 ml ketjap manis, 2 theelepels knoflookpoeder, 2 theelepels uienpoeder, 4 eetlepels basterdsuiker, 1 theelepel paprikapoeder en 2 theelepels komijnpoeder. Marineer hierin 600 gram buikspek.

Verwarm de barbecue naar 150 graden. Doe een kernthermometer in de buikspek. Doe het buikspek aan het spit. Laat het spit draaien tot het buikspek een kerntemperatuur heeft van 77 graden. Dit kan ongeveer 3 tot 3 1/2 uur duren.

Bij het buikspek aten we rijst gekookt in kokosmelk, aangelengd met wat bouillon en sperziebonen met chilisaus en gefruite uitjes. Eet smakelijk!

0
(1 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Via Mastodon kan je Brutsellog volgen via @Anja@www.brutsellog.nl .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top