Chinese Tomatensoep

Chinese Tomatensoep

Chinese Tomatensoep
Ingrediënten: 1 kipfilet, 1 liter gezeefde tomaat (2 pakjes), 1 blokje kippenbouillon, 4 eetlepels donkere basterdsuiker, 1 eetlepel ketjap manis, 1 eetlepel azijn, 1 eetlepel gembersaus (gembersiroop), 2 theelepels sambal, 125 gram taugé, 3 bosuien,

Aantal personen: 4

Kook 1 kipfilet gaar in kokend water. Haal de kipfilet uit het water. Giet 500 ml van het water in een maatbeker, giet de rest weg. Snijd de kipfilet in blokjes en houd even apart.

Doe in een pan 500 ml kookwater, 1 liter gezeefde tomaat en 1 verkruimeld bouillonblokje. Breng dit geheel aan de kook. Meng ondertussen 4 eetlepels donkere basterdsuiker met 1 eetlepel ketjap manis, 1 eetlepel azijn, 1 eetlepel gembersaus en 2 theelepels sambal. Doe dit mengsel voorzichtig in de soep samen met de blokjes kipfilet. Zet het vuur laag en laat een kwartiertje zachtjes pruttelen. Voeg na een kwartier 125 gram taugé toe en laat nog een kwartier op laag vuur staan. Voeg op het laatst 3 in ringen gesneden bosuien toe. Warm kort mee. De Chinese tomatensoep aten we met petit pains. Eet smakelijk!

0
(1 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Via Mastodon kan je Brutsellog volgen via @Anja@www.brutsellog.nl .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top