Hollands Stoofpotje

Hollands Stoofpotje

Hollands Stoofpotje
Ingrediënten: 1 ui, 1/2 rode paprika, 250 gram riblappen, 250 gram champignons, 1 blikje tomatenpuree, scheutje rode wijn, water, 1 1/2 eetlepel Zwolsche stoofkruiden, 150 gram sperziebonen, zout,

Aantal personen: 3

Bak 1 gesnipperde ui met 1/2 in blokjes gesneden rode paprika tot de ui zacht is. Voeg 250 gram in blokjes gesneden riblappen toe. Bak mee tot het kleurt. Voeg vervolgens 250 gram in plakjes gesneden champignons toe. Roerbak tot de champignons zacht zijn. Voeg 1 blikje tomatenpuree toe. Bak even mee. Voeg daarna een scheutje rode wijn en zoveel water tot alles onder zit. Laat zachtjes koken. Breek ondertussen 150 gram sperziebonen. Voeg toe aan de stoofpot. Doe de deksel op de pan. Zet de pan op laag vuur en laat het geheel 1 1/2 zachtjes pruttelen. Doe op het laatst de deksel van de pan. Breng op smaak met een beetje zout en peper. Eet smakelijk!

0
(1 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top