Kip met Sperzieboontjes, Champignons en Spek in Tomatensaus

Kip

Kip met Sperzieboontjes, Champignons en Spek in Tomatensaus

Kip met Sperzoeboontjes, Champignons en Spek in Tomatensaus
Ingrediënten: 250 gram sperzieboontjes, 150 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 kipfilet, 250 gram champignons, paprikapoeder, knoflookpoeder, 1 blikje tomatenpuree, een scheutje rode wijn, 200 ml kippenbouillon,

Aantal personen: 3

Haal de puntjes van de sperziebonen af en knak ze doormidden. Kook de sperziebonen in een laagje water beetgaar. Bak ondertussen 150 gram dobbelsteentjes ontbijtspek met 1 in blokjes gesneden kipfilet tot de kipfilet gaar is. Voeg 250 gram in plakjes gesneden champignons toe. Bak tot de champignons zacht zijn. Doe de gekookte sperzieboontjes erbij. Voeg naar smaak paprikapoeder en knoflookpoeder toe. Voeg vervolgens 1 blikje tomatenpuree toe. Bak ongeveer een minuut mee. Blus met een scheutje rode wijn. Laat de alcohol verdampen. Voeg ongeveer 200 ml kippenbouillon toe, zodat je de gewenste dikte saus hebt. Lekker met gebakken krieltjes. Eet smakelijk!

0
(2 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top