Spaghetti Bolognese

Spaghetti Bolognese

Spaghetti Bolognese
De slager had riblappen in de aanbieding. Mooi, dan maak ik gelijk weer mijn favoriete spaghetti bolognese recept!

Ingrediënten: 150 gram ontbijtspek, 1 flinke ui, 1 flinke wortel, 250 gram riblap, 1 blikje tomatenpuree, scheutje witte wijn, rundvleesbouillon, spaghetti,

Aantal personen: 2

Bak 150 gram fijngesneden ontbijtspek aan in een beetje boter. Voeg 1 gesnipperde ui en 1 in kleine blokjes gesneden wortel toe. Bak tot de ui glazig is. Voeg 250 gram fijngesneden riblap toe. Bak kort mee. Voeg vervolgens een blikje tomatenpuree, een scheutje witte wijn en rundvleesbouillon (zoveel tot het onderstaat) toe. Roer goed door. Breng kort aan de kook. Leg een deksel op de pan. Zet de pan op laag vuur. Laat het geheel een uur of twee of langer stoven. Laat het laatste half uur de deksel van de pan en laat de saus indikken. Kook de spaghetti volgens de aanwijzing op de verpakking. Serveer de spaghetti met de bolognesesaus. Doe er op je bord eventueel nog geraspte kaas over. Eet smakelijk!

0
(4 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

2 thoughts on “Spaghetti Bolognese

  1. Alhoewel dit lekker klinkt, bolognese daar hoort wel echt meer groente in. Ik mis op z’n minst paprika en zelf vind ik het niet compleet zonder courgette en fijngesneden champignons. Maar goed, ik ben Italiaans en hier in Nederland doen jullie het echt anders

    1. De bolognese is zeker lekker. Ik heb even wat verder uitgezocht, maar dit recept mist sowieso de selderij. Maar lijkt wel op de meeste recepten in Nederlands en Engels die ik van de bolognese kan vinden.

      Maar een saus met veel meer groente lijkt mij ook erg lekker, ben benieuwd naar hoe jij het maakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top