Rendang met Rijst en Sperzieboontjes

Rendang met Rijst en Sperzieboontjes

Rendang met Rijst en Sperzieboontjes
Ingrediënten: 1 ui, 4 teentjes knoflook, 2 theelepel sambal, een stukje gember, 2 theelepels laos, 1 theelepel korianderpoeder, 1/2 theelepel kaneel, 1 theelepel komijnpoeder, 1 theelepel serehpoeder, snufje kruidnagelpoeder, 1 eetlepel ketjap manis, 500 gram magere runderlap, 1 blik kokosmelk, 2 limoenbladen, 1 maggiblokje

Aantal personen: 2

Maak een boemboe van 1 ui, 4 teentjes knoflook, 2 theelepels sambal, een stukje gember, 2 theelepels laos, 1 theelepel korianderpoeder, 1/2 theelepel kaneel, 1 theelepel komijnpoeder, 1 theelepel seriepoeder, snufje kruidnagelpoeder en 1 eetlepel ketjap manis met een staafmixer of keukenmachine.

Bak de boemboe aan in hete olie. Voeg 500 gram in blokjes gesneden magere runderlappen toe. Bak tot het vlees bruin is. Voeg 1 blik kokosmelk toe. Breng het kort aan de kook. Voeg 2 limoenbladen en 1 verkruimeld maggiblokje toe aan het vlees. Zet de pan met de deksel er op op een laag vuurtje voor ongeveer 2 1/2 uur. Laat op het laatst de deksel van de pan zodat de saus goed kan indikken. Lekker met rijst en sperzieboontjes. Eet smakelijk!

0
(1 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top