Balletjes in Tomatensaus

Balletjes in Tomatensaus

Balletjes in Tomatensaus
Ingrediënten: 12 gehaktballetjes, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 theelepel sambal, 1 potje wortels, 3 tomaten, 1 blikje tomatenpuree, 1 eetlepel donkere basterdsuiker, 1/2 bouillonblokje, water,

Aantal personen: 2

Bak 12 gehaktballetjes rondom bruin in een koekenpan. Bak in een steelpannetje 1 gesnipperde ui met 1 fijngehakte teentje knoflook en 1 theelepel sambal tot de ui zacht is. Voeg 1 potje wortels (uitgelekt) en 3 in blokjes gesneden tomaten toe. Bak even mee. Roer 1 blikje tomatenpuree toe. Bak even mee. Voeg 1 eetlepel donkere basterdsuiker toe. Haal de pan van het vuur. Pureer tot een gladde saus met een staafmixer. Voeg wat water toe als de saus te dik blijft. Doe de gehaktballetjes in de pan samen met de saus. Zet de pan nog even terug op het vuur. Lekker met een salade en Vlaamse friet. Eet smakelijk!

0
(2 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top