Babi Pangang

BBQ

Babi Pangang

Babi Pangang
Vandaag maakte ik alleen de babi pangangsaus. Het vlees, Indonesisch geroosterd buikspek, hadden we dit weekend al op de barbecue gedaan. Aangezien het een groot stuk buikspek was, hadden we een deel in de vriezer gedaan. Vandaag maakte ik er een babi pangangsaus bij.

Ingrediënten: 400 ml water, 1 theelepel sambal, een scheutje citroensap, 1 blikje tomatenpuree, 4 eetlepels donkere basterdsuiker, 2 eetlepels gembersiroop, 1 theelepel knoflookpoeder, 5 eetlepels tomatenketchup, papje van maizena,

Doe 400 ml water, 1 theelepel sambal, een scheutje citroensap, 1 blikje tomatenpuree, 4 eetlepels donkere basterdsuiker, 2 eetlepels gembersiroop, 1 theelepel knoflookpoeder en 5 eetlepels tomatenketchup in een steelpannetje. Breng al roerend aan de kook en laat het nog een minuut of 10 zachtjes pruttelen. Maak ondertussen een papje van maizena. Voeg dit toe aan de saus zodat het iets dikker wordt (pas wanneer het afgekoeld was zag ik dat de saus de beste dikte had).

Serveer de babi pangangsaus over het Indonesisch geroosterd buikspek. Lekker met bami en mie. Eet smakelijk!

0
(3 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Via Mastodon kan je Brutsellog volgen via @Anja@www.brutsellog.nl .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top