Indonesisch Geroosterd Buikspek van de BBQ

BBQ

Indonesisch Geroosterd Buikspek van de BBQ

Indonesisch Geroosterd Buikspek van de BBQ
Wat moet je iemand geven voor zijn verjaardag die bijna alles al heeft? Iets voor de barbecue. Het werd een rotisserieset. Die wilden we natuurlijk gelijk uitproberen. We roosterden een buikspek op Indonesische wijze. Voor ons twee was een kilo buikspek wat te veel. We hebben de overgebleven buikspek in stukjes gesneden en in de vriezer gedaan. Daarvan maken we binnenkort babipangang van.

Ingrediƫnten: 1 ui, 4 teentjes knoflook, 6 eetlepels ketjap manis, 2 eetlepels mosterd, 2 eetlepels donkere basterdsuiker, 1 eetlepel paprikapoeder, peper, 1 kilo buikspek,

Maak een dag van te voren een marinade klaar. Doe in een keukenmachine, 1 ui (gepeld), 4 teentjes knoflook (gepeld), 6 eetlepels ketjap manis, 2 eetlepels donkere basterdsuiker, 1 eetlepel paprikapoeder en een beetje peper. Zet de keukenmachine even aan tot je een gladde massa hebt.

Snijd het vet van de buikspek ruitsgewijs in. Besmeer de buikspek goed met de marinade. Doe de buikspek in een goed afgesloten bak. Laat het 24 uur gekoeld marineren.

Verwarm de barbecue naar 130 graden met indirecte platen er in. Leg alvast lekbakken in de barbecue. Rol de buikspek ondertussen op en bind vast met slagerstouw. Rijg de buikspek aan het spit. Doe een kernthermometer in de buikspek. Doe het spit aan de rotisserie. Zet het aan en laat de buikspek draaien tot het een kerntemperatuur heeft van 70 graden.

Haal de buikspek voorzichtig van het spit en snijd het in plakjes. Lekker met rijst en boontjes met chilisaus. Eet smakelijk!

Indonesisch Geroosterd Buikspek van de BBQ

0
(7 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top