Staartstuk van de BBQ

BBQ

Staartstuk van de BBQ

Staartstuk van de BBQ
Deze week bestelde Michel online bij vleesboerderij ’t Binnenveld allerlei lekkers voor de barbecue. Afgelopen woensdag kwam dat diepgevroren binnen. Hij had onder andere staartstuk besteld, ook wel bekend onder de naam picanha.

Het staartstuk werd eerst ingewreven met een barbecuerub en extra erbij knoflookpoeder, uienpoeder en koffiepoeder. Dit heeft een halve dag ingetrokken.

De barbecue werd verhit naar 120 graden. In het staartstuk werd een kernthermometer gedaan. Vervolgens werd het staartstuk op de barbecue gelegd tot het een kerntemperatuur had van 56 graden (wel regelmatig omgedraaid). Daarna heeft het staartstuk even gerust en werd het in plakjes gesneden. Lekker met pommes duchesses en een salade.

0
(1 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top