Gehaktballetjes in Roomsaus

Gehaktballetjes in Roomsaus

Gehaktballetjes in Roomsaus
Hier had ik zo’n zin in: gehaktballetjes in roomsaus ala Ikea. Ik had het al eens eerder gemaakt, maar heb het nu wat makkelijker gedaan, gewoon snackgehaktballetjes van de boer die ik nog in de vriezer had liggen gebakken en de saus ook net even iets anders gemaakt. Het was nog steeds net zo lekker.

Ingrediënten: gehaktballetjes, 40 gram boter, 40 gram bloem, 250 ml kookroom, 1 maggiblokje, 2 theelepels sojasaus,

Aantal gehaktballetjes: 16

Bak de gehaktballetjes rondom bruin in hete boter. Smelt in een andere pan 40 gram boter. Voeg 40 gram bloem toe. Bak kort mee. Voeg vervolgens 250 ml kookroom toe. Blijf goed roeren zodat je geen klontjes krijgt. Breng vervolgens de saus verder op smaak met 1 verkruimeld maggiblokje en 2 theelepels sojasaus. Laat de saus een paar minuten zachtjes doorkoken. Serveer de gehaktballetjes met de saus en friet. Eet smakelijk!

0
(2 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top