Sheperd’s Pie uit de Dutch Oven

BBQ

Sheperd’s Pie uit de Dutch Oven

Sheperd's Pie uit de Dutch Oven
Deels hebben we dit gemaakt op de barbecue. Ik heb het eerste deel op het gasfornuis gemaakt, want ik vond het toch ietwat te koud buiten. Michel maakte de barbecue aan en verzorgde het tweede deel: het bakken op de barbecue. Officieel hoort er geen mozzarella op, maar we hadden nog een half bolletje mozzarella over. Zonde om weg te gooien.

Ingrediënten: 1 ui, 2 teentjes knoflook, 250 gram gehakt, 1 wortel, 1 blikje tomatenpuree, 1 eetlepel bloem, 200 ml bouillon, 1 eetlepel worcestersaus, 150 gram doperwten (diepvries), aardappelpuree, kaas, mozzarella,

Aantal personen: 2

Bak 1 gesnipperde ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook tot de ui zacht is. Voeg 250 gram gehakt toe. Bak het gehakt bruin en rul. Voeg 1 fijngehakte wortel toe. Bak een minuut of vijf mee. Voeg vervolgens 1 blikje tomatenpuree toe. Bak kort mee. Voeg 1 eetlepel bloem toe. Roer goed door. Voeg geleidelijk ongeveer 200 ml bouillon toe, of zoveel tot je de gewenste dikte qua saus hebt. Voeg 1 eetlepel worcestersaus en 150 gram doperwten toe. Warm nog even door. Bedek het geheel met een laagje aardappelpuree. Verdeel er kaas en mozzarella over. Zet de dutch oven op de barbecue die ongeveer 175 graden is voor ongeveer 25 minuten. Eet smakelijk!

0
(1 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top