Spaghetti Bolognese

Spaghetti Bolognese

Spaghetti Bolognese
Pas geleden maakte Michel tagliatelle bolognese in de dutch oven op de barbecue. Dat was zo lekker. Vandaag maakte ik het gewoon in mijn oude vertrouwde stoofpan op het fornuis.

Ingrediënten: 150 gram ontbijtspek, 1 flinke ui, 1 flinke wortel, 250 gram mager runderlapje, 1 blikje tomatenpuree, scheutje witte wijn, rundvleesbouillon, scheutje melk, spaghetti,

Aantal personen: 2

Bak 150 gram fijngesneden ontbijtspek aan in een beetje boter. Voeg 1 gesnipperde ui en 1 in kleine blokjes gesneden wortel toe. Bak tot de ui glazig is. Voeg 250 gram fijngesneden mager rundvlees toe. Bak kort mee. Voeg vervolgens een blikje tomatenpuree, een scheutje witte wijn en rundvleesbouillon (zoveel tot het onderstaat) toe. Roer goed door. Breng kort aan de kook. Leg een deksel op de pan. Zet de pan op laag vuur. Laat het geheel een uur of twee of langer stoven. Voeg op het laatst een scheutje melk toe. Laat het laatste half uur de deksel van de pan en laat de saus indikken. Kook de spaghetti volgens de aanwijzing op de verpakking. Serveer de spaghetti met de bolognesesaus. Eet smakelijk!

0
(2 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Via Mastodon kan je Brutsellog volgen via @Anja@www.brutsellog.nl .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top