Pokebowl Hete Kip

Pokebowl Hete Kip

Pokebowl Hete Kip
Ingrediënten: 1 komkommer, zout, suiker, azijn, 1/2 pak sushirijst, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 theelepel sambal, 1 kipfilet, 2 eetlepels pindakaas, 3 eetlepels ketjap manis, 1 1/2 eetlepel tomatenketchup, ongezouten pinda’s, gemengde sla, cassave kroepoek,

Aantal personen: 2

Maak een avond van te voren de komkommer klaar. Snijd de komkommer in blokjes. Strooi er een beetje zout over. Laat dit een half uur intrekken. Voeg vervolgens wat suiker en een scheutje azijn toe. roer even goed door. Zet de komkommer afgedekt in de koelkast.

Kook de suhirijst volgens aanwijzing op de verpakking. Bak 1 gesnipperde ui met 1 fijngehakt teentje knoflook en 1 theelepel sambal tot de ui zacht is. Voeg 1 in blokjes gesneden kipfilet toe. Bak tot het helemaal wit is. Voeg vervolgens 2 eetlepels pindakaas, 3 eetlepels ketjap manis, 1 1/2 eetlepel tomatenketchup en wat ongezouten pinda’s toe. Warm de saus goed door. Voeg eventueel een beetje water toe als de saus te dik wordt. Doe op je bord sushirijst, de zoetzure komkommer, gemengde salade, de hete kip en wat cassave kroepoek. Eet smakelijk!

0
(3 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top