Indisch Stoofvlees met Rijst en Sperzieboontjes

Indisch Stoofvlees met Rijst en Sperzieboontjes

Indisch Stoofvlees met Rijst en Sperzieboontjes
Bij boerderij van Steenbergen zag ik een receptkaartje liggen voor Indisch stoofvlees. Nou stoofvlees vind ik altijd lekker, en dit recept leek me ook lekker. Ik maakte het misschien net iets anders dan het kaartje. Ik deed er nog een 1/2 rode paprika in die ik nog over had en in plaats van magere riblappen gebruikte ik sucadelappen. In ieder geval was het erg lekker!

Ingrediënten: 1 ui, 2 teentjes knoflook, 2 theelepels sambal, 1/2 rode paprika, 3 tomaten, 2 theelepels gemberpoeder, 2 theelepels komijnpoeder, 2 theelepels korianderpoeder, 1 eetlepel donkere basterdsuiker, 500 gram sukadelapjes, 1/2 kopje ketjap manis, 1/2 kopje water, 75 gram ongezouten pinda’s, zout,

Aantal personen: 4

Bak 1 gesnipperde ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook en 2 theelepels sambal tot de ui zacht is. Voeg 1/2 in blokjes gesneden rode paprika en 3 in blokjes gesneden tomaten toe. Bak even mee. Breng op smaak met 2 theelepels gemberpoeder, 2 theelepels komijnpoeder, 2 theelepels korianderpoeder en 1 eetlepel donkere basterdsuiker. Voeg 500 gram in blokjes gesneden sukadelapjes toe. Roer even door. Voeg ongeveer 1/2 kopje ketjap manis en ongeveer 1/2 kopje water toe (zoveel tot alles onderstaat). Breng kort aan de kook. Leg de deksel op de pan. Zet op laag vuur en laat het 2 1/2 uur zachtjes pruttelen. Haal de deksel van de pan, zet het vuur hoger. Voeg 75 gram fijngehakte pinda’s toe. Laat de saus binden. Breng eventueel op smaak met een beetje zout. Lekker met rijst en sperziebonen. Eet smakelijk!

0
(2 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

2 thoughts on “Indisch Stoofvlees met Rijst en Sperzieboontjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top