Lasagne

Lasagne

Lasagne
Ingrediënten: 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, 125 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 250 gram gehakt, 250 gram champignons, 1 klein potje wortels, 1 blik tomaatblokjes, 50 gram boter, 50 gram bloem, 500 ml melk, 1 theelepel mosterd, peper, zout, nootmuskaat, geraspte kaas, lasagnebladen,

Aantal personen: 3

Bak in hete boter 1 gesnipperde ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook, 1 theelepel sambal en 125 gram dobbelsteentjes ontbijtspek tot de ui zacht is. Voeg 250 gram gehakt toe. Roerbak het vegetarisch gehakt even mee. Voeg 250 gram gesneden champignons en 1 potje wortels toe. Roerbak tot de champignons zacht zijn. Voeg vervolgens 1 blik tomaatblokjes toe. Roerbak even mee. Laat de saus lekker lang pruttelen op laag vuur.

Smelt voor de bechamelsaus 50 gram boter. Wanneer de boter gesmolten is voeg je 50 gram bloem toe. Bak kort mee. Voeg dan al roerende ongeveer 500 ml melk toe. Haal de pan van het vuur. Breng op smaak met 1 theelepel mosterd, zout, peper en nootmuskaat en roer er 75 gram geraspte kaas door.

Doe in verschillende ovenschaaltjes een laagje van het gehakt-groenten mengsel en lasagnebladen. Vervolgens weer een laagje gehakt-groente mengsel en lasagne bladen. Eindig met een laagje bechamelsaus. Zet de ovenschaal ongeveer 30 minuten op 160 graden in de Airfryer of oven. Eet smakelijk!

0
(1 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top