Okonomiyaki (Japans Groentepannenkoekje)

Okonomiyaki (Japans Groentepannenkoekje)

Okonomiyaki (Japans Groentepannenkoekje)
Zo handig, die lijst in de rechterbalk met “vorige jaren”. Zo kan ik precies zien wat ik op de datum van vandaag gegeten heb, thuis of in een restaurant. Leuk dagboekje, maar het brengt me ook op ideeën voor het boodschappenlijstje. Zo heb ik zes jaar geleden ooit een ‘okonomiyaki‘ gemaakt, een Japans groentepannenkoekje, dat leek me eigenlijk wel weer lekker. Kortom vandaag weer gemaakt, alleen dan zonder de Japanse rijstwijn, geen witte kool maar spitskool en geen cervelaatworst maar snijworst. In ieder geval het was weer lekker.

Okonomiyaki
Ingrediënten: 2 eieren, 100 gram bloem, 160 ml kippenbouillon, 1 zakje bakpoeder, 350 gram spitskool, 2 bosuitjes, gefruite uitjes, 100 gram snijworst,

Aantal personen: 3

Meng 100 gram bloem met 2 eieren en 160 ml kippenbouillon. Klop tot een glad beslag. Roer er 1 zakje bakpoeder door. Voeg vervolgens 350 gram fijngesneden witte kool, 2 in ringen gesneden bosuien, gefruite uitjes en 100 gram in kleine stukjes gesneden snijworst toe aan het beslag. Schep het beslag, ongeveer een opscheplepel per pannenkoekje, in een hete koekenpan met wat boter. Bak de pannenkoekjes ongeveer 5 minuten aan elke kant op middelhoog vuur. Serveer de Okonomiyaki met de Okonomiyaki saus.

Okonomiyaki Saus
Ingrediënten: 8 eetlepels tomatenketchup, 1 eetlepel worcestershiresaus, 6 eetlepels witte wijn, 2 eetlepels sojasaus, 2 theelepels mosterd, 2 eetlepels donkere basterdsuiker,

Meng 8 eetlepels tomatenketchup, 1 eetlepel worcestershiresaus, 6 eetlepels witte wijn, 2 eetlepels sojasaus, 2 theelepels mosterd en 2 eetlepels basterdsuiker. Breng het geheel zachtjes aan de kook en laat de saus iets indikken. Eet smakelijk!

(1 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top