Rijst met Kip, Paprika en Spitskool

Rijst met Kip, Paprika en Spitskool

Rijst met Kip, Paprika en Spitskool
Ken je dat, van die producten die je amper gebruikt? Ik heb wel zo’n la met dat soort producten. Toevallig had ik eigenlijk daar een heel aantal producten van nodig. Helaas, dat ging niet door. Er was zoveel over datum heen. Kortom dan maar een beetje ‘freewheelen’ en ook dat ging best prima.

Ingrediënten: rijst, 1 kipfilet, 2 eetlepels sojasaus, 1 ui, 3 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, 1/2 rode paprika, 200 gram spitskool, 2 eieren, melk, ketjap, chilisaus,

Aantal personen: 2

Kook van te voren rijst volgens aanwijzing op de verpakking. Laat de rijst afkoelen. Snijd van te voren ook 1 kipfilet in blokjes en meng met 2 eetlepels sojasaus. Laat dit een half uur staan.

Bak 1 gesnipperde ui met 3 fijngehakte teentjes knoflook en 1 theelepel sambal tot de ui zacht is. Voeg de kipfilet toe. Bak tot de kipfilet gaar is. Voeg 1/2 rode fijngesneden paprika en 200 gram fijn gesneden spitskool toe. Bak tot de spitskool zacht is. Klop ondertussen 2 eieren met een beetje melk. Doe de eieren samen met de gekookte rijst bij de kip en groenten. Breng op smaak met ketjap en chilisaus. Eet smakelijk!

0
(1 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top