Wikinger Topf

Wikinger Topf

Wikinger Topf - Vikingschotel
Ingrediƫnten: 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, 1 pot bockworst (Jumbo), 1 wortel, 200 gram doperwten (diepvries), 1 eetlepel bloem, 250 ml kookroom, water, peterselie, zout, peper,

Aantal personen: 2

Bak in hete boter 1 gesnipperde ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook en 1 theelepel sambal tot de ui zacht. Voeg in plakjes gesneden bockworst toe. Bak de bockworst even mee. Voeg 1 in blokjes gesneden wortel toe. Bak op laag vuur een 20 minuten mee tot de wortel zacht is. Voeg 200 gram doperwten toe. Bak kort mee. Voeg vervolgens 1 eetlepel bloem toe. Bak kort mee. Voeg 250 ml kookroom toe en zoveel water tot je de gewenste dikte saus hebt. Voeg de gebakken plakjes bockworst weer toe. Verwarm het even goed door. Breng op smaak met peterselie, zout en peper. Lekker met aardappelkroketjes. Eet smakelijk!

0
(1 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top